Bodil Mårtensson – Årets personlighet i Helsingborgsregionen

Vid den årliga GuldkärnanGalan fick författaren Bodil Mårtensson ta emot priset för Årets personlighet 2011, i konkurrens med bland andra tv-kocken Niklas Ekstedt. Hon fick priset mycket för sin historiska roman Barkhes Döttrar som kom ut i maj i år.

– Det känns fantastiskt roligt att få den här uppskattningen. Jag älskar staden Helsingborg och är förtrollad av dess spännande historia. Det här sporrar mig ännu mer i arbetet med att skriva klart den andra delen i trilogin, säger Bodil Mårtensson.

Guldkärnan-priserna delas ut i fyra kategorier av Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen.

Årets Personlighet: Bodil Mårtensson

“För en osviklig förmåga till spännande djupdykningar i människors inre, i traktens hav och historia. Vinnaren lämnar ingenting åt slumpen i sin jakt på en bra berättelse som sedan spetsas med en lagom dos poetisk frihet och humoristisk underfundighet.”

Övriga vinnare blev:
Årets Evenemang: OV Beachhandboll
Årets Marknadsförare: Helsingborgs IF
Årets Designer: Gert Hanner

– Det här är verkligen kul för Bodil och boken att få den här utmärkelsen. Det visar vilket intresse det finns för den skånska historien bland folket i Helsingborgsregionen. Vi hoppas att det här kan göra att ännu fler får upp ögonen för boken och att Barkhes Döttrar blir Årets julklapp i Skåne. Då kanske vi till och med måste trycka en ny upplaga före årsskiftet, säger förläggaren Sölve Dahlgren.

Den historiska spänningsromanen Barkhes Döttrar är utgiven av Dahlgrens Förlag i danskt band samt inbunden presentutgåva (med ljudbok på MP3-CD). Den finns även som ebok (Flying Bird) och ljudbok (Hör Opp!).

2 reaktioner på ”Bodil Mårtensson – Årets personlighet i Helsingborgsregionen”

Kommentarer är stängda.