Lyckad Bokmässa för Dahlgrens Förlag

Bokmässan i Göteborg 2010 blev en framgång för Dahlgrens Förlag som delade monter med fyra andra småförläggare. Den nya boken i serien InnebandyPiraterna, “Andra säsongen”, levererades direkt från tryckeriet till mässan.

– Det var verkligen skönt att vi hann med till mässan. Den första boken har fått ett väldigt bra mottagande av läsare och bibliotek runtom i landet och därför var uppföljaren efterlängtad, säger författaren Sölve Dahlgren.

Under veckan efter bokmässan har boken också levererats ut till Förlagssystem (som är huvuddistributör) samt enskilda bokhandlare som beställt hem den.

– Den första boken sålde väldigt bra hos de bokhandlare som plockade hem ett större antal. Men det är fortfarande så att nätbokhandeln dominerade försäljningen av ettan.

InnebandyPiraterna är en bok för både unga och gamla, även om den kanske framför allt lockar läsare i åldern 11-17 år. Det finns ett stort intresse för innebandy i dessa åldrar. Om man tittar på åldern 11-16 år fanns det över 65.000 licensierade innebandyspelare i Sverige säsongen 2009/2010. Allra störst är innebandyn just bland 11-12-åringar där mer än var tionde spelar innebandy. Bland pojkarna är det så många som en av sex som spelar innebandy.

– Det märkte vi också på bokmässan. Nästan alla känner någon som spelar innebandy och det var många som inte tidigare hört talas om den första boken men som direkt ville köpa den. Den nya boken kommer säkerligen att öka intresset även för Första säsongen.

Den första boken släpptes som pocket i början av september och kan vara ett bra komplement för den bokhandlare som inte tidigare sålt InnebandyPiraterna.

Titel: InnebandyPiraterna – Andra säsongen
Format: 135 x 210 mm
288 sidor, mjukband
ISBN: 978-91-978395-3-2

Titel: InnebandyPiraterna – Första säsongen
Format: pocket
Prisgrupp: H
ISBN: 978-91-978395-5-6