Pressmeddelande: Ny roman med innebandy i fokus

InnebandyPiraterna, Sölve Dahlgrens nyligen utkomna debutroman, speglar den spännande fas som en av Sveriges största sporter är på väg in i. Det är också berättelsen om några unga spelares dröm om att bli proffs – utan att ge upp sin vänskap.

I centrum för boken står juniorlaget Tågaborg som gör sin sista säsong i juniorserien och ställs inför det som alla juniorlag drabbas av – splittringen när de blir seniorer.

– Alla som sysslat med lagidrott känner nog igen sig. Ett par spelare plockas upp i A-laget, vissa lägger av, några går till andra klubbar eller börjar spela i korpen. Det sker en stor utslagning just i den åldern när man blir för gammal för juniorlaget. Kompisar som spelat tillsammans sedan knattelagsåldern splittras upp, säger Sölve Dahlgren.

Några i laget drömmer om att bli proffs och kunna leva på sin sport. Nystartade Floorball World Tour med deltävlingar över hela jordklotet och 150 miljoner i prispengar dyker upp som en möjlighet för Tågaborgskillarna att fortsätta tillsammans. Men det blir en tuff resa både på och utanför plan i en värld där spelaragenter spelar en stor roll.

– När pengarna kommer in i bilden sätts vänskapen på prov, så mycket kan jag väl avslöja. Samtidigt är de alla beroende av varandra för att laget ska lyckas, säger Sölve Dahlgren.

InnebandyPiraterna är Sölve Dahlgrens debutroman. Han har följt innebandyn på nära håll under många år, bland annat som journalist. Den första boken i serien heter InnebandyPiraterna – Första säsongen och ska följas av fler.

– Tanken är att man ska få följa det här lagets äventyr i flera böcker. Redan när jag skrev den här boken fick jag massor av idéer till nya problem som de skulle kunna ställas inför längre fram. Det ska bli spännande att se hur Floorball World Tour och killarna utvecklas, säger Sölve.

Trots sin bakgrund som sportjournalist under många år var det inte givet att debutromanen skulle handla om idrott.

– De flesta av mina noveller och påbörjade romaner handlar inte om sport. Helt klart är att det blir fler böcker, oavsett hur det går med den här. Både fler delar av InnebandyPiraterna och ett bokprojekt som handlar om något helt annat.

InnebandyPiraterna – Första säsongen säljs i bokhandeln.

För mer information kontakta
Sölve Dahlgren, tel 0708-45 15 76

Fler pressbilder samt ytterligare information finns på
www.innebandypiraterna.se

Vill du ha recensionsexemplar? Skicka ett mail till info@dahlgrensforlag.se

Fakta om författaren
Sölve Dahlgren
Född: 1972
Bor: i Helsingborg
Tidigare karriär: journalist, redaktör

Titel: InnebandyPiraterna – Första säsongen
Författare: Sölve Dahlgren
ISBN: 978-91-978395-0-1
Omfång: 256 sidor
Format: 135 x 205 mm (storpocket)

Dahlgrens Förlag
0708-45 15 76
www.dahlgrensforlag.se
info@dahlgrensforlag.se
www.innebandypiraterna.se

Dahlgrens Förlag ger ut serien InnebandyPiraterna och novellsamlingarna i serien VIPstory.